Grapefruitový sorbet

Ingredience na 8 porci:

200 g
cukru
1
citron
3
grapefruity
2
lahve (à 750 ml) Rotkäppchen Demi Sec
2
bílky (velikost vajec M)

Příprava

  1. Cukr svařte v hrnci s 200 ml vody a nechte asi 2 minuty vařit. Sirup nechte vychladnout. Citron a grapefruity rozpulte a vymačkejte. (Celkem asi 200 ml šťávy.) Šťávu přelijte přes síto a přilijte 100 ml Rotkäppchen Demi Sec.

  2. Bílek ušlehejte metlou na sníh ručního šlehače na tuhý sníh. Sirup smíchejte v míse se směsí s cuvée. Opatrně vmíchejte sníh z bílků. Hmotu dejte na několik hodin, nejlépe přes noc, zamrazit. Přitom ji první 4 hodiny asi každých 30 minut pořádně promíchávejte.

  3. Ze sorbetu vytvářejte porcovačem na zmrzlinu kopečky. Do každé sklenice na sekt dejte jeden kopeček sorbetu. Přilijte zbývající Rotkäppchen Demi Sec a ihned podávejte.

 

Doba přípravy: asi 30 minut. Doba čekání: asi 12 hodin.
Cca 540 kJ, 130 kcal na porci. Bílkoviny 1 g, tuky 0 g, sacharidy 28 g

Fotografie: Rotkäppchen by Food & Foto Experts

 

 

 

 

K tomuto receptu doporučujeme

Rotkäppchen Demi Sec


Prosím zadejte své datum narození.



Společnost Rotkäppchen se zavázala v rámci právních předpisů pro odpovědné užívání alkoholických nápojů. Jelikož tato webová stránka obsahuje reklamní informace o alkoholických nápojích, prosíme o předchozí potvrzení vaší plnoletosti. Návštěvou naší webové stránky přijímáte naše podmínky používání a zásady ochrany osobních údajů.

Impresum