Grapefruitový sorbet
Příprava
-
Cukr svařte v hrnci s 200 ml vody a nechte asi 2 minuty vařit. Sirup nechte vychladnout. Citron a grapefruity rozpulte a vymačkejte. (Celkem asi 200 ml šťávy.) Šťávu přelijte přes síto a přilijte 100 ml Rotkäppchen Demi Sec.
-
Bílek ušlehejte metlou na sníh ručního šlehače na tuhý sníh. Sirup smíchejte v míse se směsí s cuvée. Opatrně vmíchejte sníh z bílků. Hmotu dejte na několik hodin, nejlépe přes noc, zamrazit. Přitom ji první 4 hodiny asi každých 30 minut pořádně promíchávejte.
-
Ze sorbetu vytvářejte porcovačem na zmrzlinu kopečky. Do každé sklenice na sekt dejte jeden kopeček sorbetu. Přilijte zbývající Rotkäppchen Demi Sec a ihned podávejte.
Doba přípravy: asi 30 minut. Doba čekání: asi 12 hodin.
Cca 540 kJ, 130 kcal na porci. Bílkoviny 1 g, tuky 0 g, sacharidy 28g
Fotografie: Rotkäppchen by Food & Foto Experts
