Levandulový med z divokých květů

Ingredience na 4 sklenice
(à objem asi 280 ml):

100 g
cukru
150 g
tekutého medu z divokých květů
2 ČL
sušených květů levandule
1
bio citron
4-8
sušených stonků levandule
1
lahev (750 ml) Rotkäppchen Rosé Sec

Příprava

  1. V hrnci svařte cukr, 100 ml vody, med a květy levandule a nechte 1–2 minuty vařit. Sirup přelijte přes jemné síto a ještě horký nalijte do uzavíratelné nádoby. Nádobu uzavřete a nechte vychladnout.

  2. Citron omyjte teplou vodou, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Do každé sklenice nalijte 4–5 PL sirupu. Do každé sklenice dejte 1–2 stonky levandule a plátky citronu. Přilijte Rotkäppchen Rosé Sec a ihned podávejte.

 

Tip: Med vydrží vzduchotěsně uzavřený několik měsíců.

Doba přípravy: asi 10 minut. Doba čekání: asi 2 hodin.
Cca 840 kJ, 200 kcal na sklenici. Bílkoviny 0 g, tuky 0 g, sacharidy 22 g

Fotografie: Rotkäppchen by Food & Foto Experts

 

K tomuto receptu doporučujeme

Rotkäppchen Rosé Sec


Prosím zadejte své datum narození.



Společnost Rotkäppchen se zavázala v rámci právních předpisů pro odpovědné užívání alkoholických nápojů. Jelikož tato webová stránka obsahuje reklamní informace o alkoholických nápojích, prosíme o předchozí potvrzení vaší plnoletosti. Návštěvou naší webové stránky přijímáte naše podmínky používání a zásady ochrany osobních údajů.

Impresum