Levandulový med z divokých květů
Příprava
-
V hrnci svařte cukr, 100 ml vody, med a květy levandule a nechte 1–2 minuty vařit. Sirup přelijte přes jemné síto a ještě horký nalijte do uzavíratelné nádoby. Nádobu uzavřete a nechte vychladnout.
-
Citron omyjte teplou vodou, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Do každé sklenice nalijte 4–5 PL sirupu. Do každé sklenice dejte 1–2 stonky levandule a plátky citronu. Přilijte Rotkäppchen Rosé Sec a ihned podávejte.
Tip: Med vydrží vzduchotěsně uzavřený několik měsíců.
Doba přípravy: asi 10 minut. Doba čekání: asi 2 hodin.
Cca 840 kJ, 200 kcal na sklenici. Bílkoviny 0 g, tuky 0 g, sacharidy 22 g
Fotografie: Rotkäppchen by Food & Foto Experts
